Varovanje zasebnosti

About

Ta politika zasebnosti je pripravljena za celovito informiranje vseh, ki so zaskrbljeni, kako se njihove zasebne informacije uporabljajo na spletu. Osebne informacije so informacije, ki se lahko samostojno ali v povezavi z drugimi uporabljajo za identifikacijo, kontakt ali lociranje posameznika.

Preberite informacije na tej strani za boljšo obveščenost o tem, kako zbiramo, uporabljamo, varujemo ali drugače ravnamo z vašimi osebnimi podatki in informacijami, ki nam jih zaupate z uporabo naše spletne strani ali njenih storitev.

Zbiranje osebnih podatkov

Pri nakupu, naročilu izdelkov ali uporabi drugih storitev na tej spletni strani ste lahko povprašani o vašem imenu in priimku, elektronski pošti, naslovu za sprejem pošiljk, telefonski številki, kreditni kartici ali drugem plačilnem sredstvu in o drugih informacijah, ki jih potrebujemo za izvršitev vaših zahtev. Takšne informacije zbiramo, ko naročite oziroma kupite izdelke na tej spletni strani, se naročite na naše novice, nam posredujete svoja mnenja o izdelkih in storitvah ali nam zaupate z drugimi informacijami ob uporabi spletne strani.

Uporaba osebnih podatkov

Podatke, ki jih zbiramo na tej spletni strani v postopkih nakupa, vračila ali zamenjave izdelkov ali ob naročanju na naše novice, sodelovanju v naših anketah ter v marketinških in drugih komunikacijah, uporabljamo za:

  • personalizacijo in individualizacijo vaše izkušnje z uporabo spletne strani ter njenih storitev, vključno s tem, da vam posredujemo vsebine in informacije o stvareh, za katere ste zainteresirani,
  • za izboljšanje naše spletne strani in njenih storitev,
  • za nadgradnje, posodobitve in spremembe spletne strani ali njenih storitev, da z njimi zagotavljamo boljše storitve za vas, upoštevajoč informacije, ki nam jih zaupate,
  • za izvedbo natečajev, promocij, anket ali drugih oblik komunikacije z uporabniki,
  • za hitro obdelavo in servisiranje vaših zahtev, naročil in dogovorov,
  • za prošnjo za oceno in mnenja o naših izdelkih in storitvah.
Varovanje osebnih podatkov

Naša spletna stran je redno preverjana za morebitna varnostna tveganja in ranljivosti, da bi bil vaš obisk spletne strani in uporaba njenih storitev varna in nemotena. Uporabljamo strokovne rešitve za vzdrževanje strežnikov, na katerih gostujejo ta spletna stran in njene vsebine.

Ne uporabljamo storitev za skeniranje zlonamerne programske opreme.

Vaše osebne informacije so zajete v zavarovanih strežnikih in so dosegljive le pooblaščenih osebam, ki imajo dostop do takšnih sistemov, ter so zavezane za varovanje teh informacij. Vse občutljive informacije so zavarovane in kriptirane s pomočjo Secure Socket Layer (SSL) tehnologijo.

Uporabljamo vrsto varnostnih meril za varovanje podatkov v postopku nakupa ali drugem posredovanju osebnih informacij.

Vse transakcije na tej spletni strani so procesirane s pomočjo ponudnika plačilnega sistema in niso shranjene na naših strežnikih.

Cookies

Spletna stran uporablja piškotke. Piškotek je datoteka z informacijo o obisku na spletni strani, ki se ob obisku namesti na vašem računalniku. Piškotek je namenjen hitrejšemu in enostavnejšemu obisku spletne strani in na noben način ne spreminja programja vašega računalnika. Izbris piškotka iz vašega računalnika v nobenem primeru ne spremeni načina delovanja vašega računalnika in ne ogroža delovanja računalnika, operacijskega sistema, komponent in opreme.

V vsakem piškotku so osnovni podatki o vašem obisku spletne strani.

Podatke, pridobljene s pomočjo piškotkov, uporabljamo izključno za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje ob obisku spletne strani. Podatki, zbrani na naši spletni strani, ne bodo posredovani tretjim osebam, če to ni izrecno navedeno. Za vsako morebitno posredovanje podatkov tretjim osebam bo zahtevana izrecna odobritev.

Piškotke uporabljamo, da:

  • bolje razumemo in uporabimo uporabniške nastavitve in preference ob prihodnjih obiskih spletne strani,
  • ustvarjamo agregatne, neindividualizirane podatke o obisku spletne strani, ustvarjenih interakcijah na spletni strani, da lahko v prihodnje ponudbimo boljšo izkušnjo s spletno stranjo in njenimi storitvami. V ta namen lahko uporabimo uveljavljene in zaupanja vredne storitve tretjih oseb.

Več informacij o piškotkih si lahko preberete na tej povezavi.

Če izklopite piškotke, utegnejo biti nekatere funkcije spletne strani samodejno izklopljene.

Posredovanje podatkov tretjim osebam

Vaši osebni podatki utegnejo biti posredovani tretjim osebam, če je to potrebno za izvedbo storitev (npr. ponudniku vmesnika za e-trgovino, kot je WooCommerce, vmesniku za novice, kot je Mailchimp, ponudniku plačilnih sistemov, kakršen je PayPal, ali distributerju kupljenih izdelkov, kakršen je DHL ali Pošta Slovenije. Z naštetimi izjemami vaših osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam, z njimi ne trgujemo in jih uporabljamo izključno za namene izvedbe storitev, za katere se naročite na tej spletni strani ali preko drugačne oblike komunikacije z nami. Ponudniki storitev, ki jim v obliki avtomatiziranega elektronske komunikacije posredujemo vaše informacije za izvedbo naših storitev, so zavezani k varovanju teh podatkov.

Povezave do tretjih oseb

Občasno lahko na tej spletni strani posredujemo informacije in vsebine tretjih oseb. Te so ločene od naše spletne strani in imajo svoje politike varovanja zasebnosti. Zato nismo in ne moremo biti odgovorni za informacije in vsebine na teh povezavah. Vedno pa poizkušamo zaščititi svojo integriteto in integriteto naših uporabnikov, zato bomo veseli morebitnih ugotovitev o takšnih povezavah.

Odjava iz seznama prejemnikov novic

Uporabljamo storitve uglednega in zaupanja vrednega ponudnika za upravljanje spletnih in e-poštnih novic. Vsak uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prihodnjega prejemanja naših novic oziroma obvestil. Način odjave je vsebovan na dnu takšnega sporočila.

Kontakt

Če imate kakršnokoli vprašanje glede te politike zasebnosti, nam svoje vprašanje pošljite preko kontaktnega obrazca na naši kontaktni strani.